Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира изследването на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира изследването на
Коментари Харесай

Министърът на спорта: Правителството отпусна 25 млн. лева за строителството на физкултурни салони

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява проучването на “Тренд”, съгласно което огромна част от интервюираните са на мнение, че обитаемото им място разполага с добра спортна инфраструктура.

“Това е първото изследване, което се прави за проучване на настройките към спорт от доста години насам. Извършено е през интервала 16-19 юни. Анкетирани са 1012 респонденти на възраст над 14 години, включително родители на деца сред 5 и 13 години. Резултатите, които се получиха са доста забавни. Например за възрастовата група сред 5 и 13 години родителите дават отговор, че 57% от децата им спортуват, като половината от тях спортуват 2 пъти седмично, 24% спортуват 3 пъти седмично. Спортуват значително хора, само че незадоволително. Плюсовете, които виждаме тук са, че децата ни са ангажирани и в действителност спортуват. По –големият % е в каузи сред 10 и 13. Значи имаме запас още да се задействат децата в по-ранна възраст. Много радващо тук е, че родителите са осъзнали отговорността си и едвам 7% от тях споделят, че не виждат смисъл детето им да спортува. Другите имат разнообразни аргументи, като най-сериозният дял е за това, че нямат време. 81% от българите сред 14 и 17 годишна възраст спортуват постоянно. Аз съм удовлетворен от резултатите за инфраструктурата, тъй като се вижда една оценка на това, което вършим през последните години. 44% от хората споделят, че обитаемото им място разполага с добра спортна инфраструктура. Знаем, че изоставаме с инфраструктурата в по-малките обитаеми места”, съобщи Красен Кралев пред Народоосвободителна въстаническа армия.

Кралев напомни, че държавното управление отпусна 25 млн. лв. за строителството на физкултурни салони в огромни български учебни заведения, които не разполагат със уреди. “Още тази година ще стартираме строителство и се надявам още декември-януари да открием първата по-голяма вълна от физкултурни салони в страната. Междувременно в последните три години много средства се вложиха по разнообразни стратегии в спортна инфраструктура в учебните заведения, тъй че там сме наясно, че има доста работа за извършване и ще я свършим. Започна осъществяването на програмата ни за градеж на физкултурни салони и се надявам и през идващия мандат да продължим и да приключим сполучливо тази концепция и този цикъл с вложения в спортната инфраструктура”, разгласи министърът на младежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР