Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив
Коментари Харесай

Откриха обновените закрити писти в Пловдив, на които тренират Габриела Петрова и Александра Начева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев, регионалният шеф Здравко Димитров и заместник-кметът Георги Титюков откриха обновените закрити писти за лека атлетика в града, на които упражняват Габриела Петрова и Александра Начева.

Ремонтът на пистата на Спортен клуб по лека атлетика „ Ботев Пловдив “, на която подготовка води групата на треньора Стойко Цонов, част от която е шампионката от младежките олимпийски игри Александра Начева е на стойност 139 000 лева с Данък добавена стойност, обезпечени от ММС. Залата е с нова писта, реновирани скочища за хоризонтални скокове и пастирски скок, както и разчертаване на новата писта, оповестиха от спортното министерство.
 kbon7866  kbon7907  kbon7983  kbon8075  kbon8196
Ремонтът на залата на ССК по лека атлетика „Локомотив “ – Пловдив, в която се готвят състезател №1 на България за 2015 година Габриела Петрова и треньорът й Атанас Атанасов, беше осъществен на два стадия, като цената му е 525 000 лева
„ Много съм благополучен, че през днешния ден откриваме двете закрити писти за лека атлетика в Пловдив. Това е един план, който започнахме преди повече от година със залата на „ Локомотив “, която беше в доста неприятно положение. Доволен съм, тъй като Пловдив е столица на българската лека атлетика и заслужава да има закрити писти за зимна подготовка, тъй че когато вършим нещо за Пловдив, го вършим за цялата българска атлетика. Защото без да имаш естествени закрити зали, няма по какъв начин да очакваш от спортистите да затворят цялостния цикъл на подготовка през годината “, съобщи Кралев.

Министърът добави, че сега се работи по реновирането на закритата писта в Кюстендил. Предстои ремонт на кръговата закрита писта в Добрич. Направено беше отопление на пистата в Сливен. Изцяло ремонтирана беше „ Асикс Арена “. Предстои ремонт на стадион „ Академик “ в София, който дружно с „ Асикс Арена “ ще се трансформира в център на леката атлетика.
Стойко Цонов и Анатас Атанасов благодариха на Красен Кралев за реновирането на пистите.

„ Винаги съм доста сериозен към ръководещите. Но сега не мога да кажа нищо сериозно, тъй като през последните 5 години нещата се получават доста добре. Не приказвам за единствено за огромните зали. Най-големият проблем бяха местата за подготовка. И най-сетне попаднахме на министър, който реши вярно защо да се дават пари и това неизбежно ще даде резултат “, сподели Цонов.

Атанасов пък разгласи, че от 20 години насочва молби за ремонт на закритата писта на „ Локо “ (Пд).
„ Нямам думи, с които да изкажа благодарността си. Изключително удовлетворен съм от отношението, което министър Кралев показва към нас. Той беше първият, който откликна на 20-годишните ми молби към кого ли не “, сподели Атанас Атанасов.
В залата на „ Локомотив “ (Пловдив) министър Кралев прегледа и специфичен апарат за подготовка на крайници, планиран от треньора на Ивет Лалова – Роберто Бономи и закупен със съдействието на ММС.

„ Вярвам, че към този момент създадохме по-добри условия за подготовка на спортистите. Разбира се, ще продължим и отсега нататък с вложенията за леката атлетика, тъй като това е един фундаментален спорт с големи обичаи в България. Излишно е да загатвам какви обичаи има атлетиката в Пловдив. Надявам се да имаме още по-силна вълна млади спортисти, които да последват пътя на огромните български звезди – на Стефка Костадинова, на Атанас Търев и доста други, които са колоси в българския спорт. Пожелавам на пловдивските деца да последват Габриела Петрова и Александра Начева в това, което вършат. Защото и двете са в действителност феноменални състезателки “, сподели още Кралев по време на визитата си в Пловдив.

Кметът на града Иван Тотев пък пое ангажимент общината да спомага за построяването на съблекални в залата на „ Локомотив “ (Пд).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР