Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати писмо до

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати писмо до
Коментари Харесай

Държавата официално предупреди ЦСКА-София чрез БФС, ето какви ще са глобите

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати писмо до и. д. президент на Българския футболен съюз (БФС) Михаил Касабов, с което упорства футболните клубове да съблюдават прецизно наложените ограничавания и противоепидемични ограничения, въведени по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура и разпространяването на короновирус COVID-19.

Повод за писмото е публикуваната в медиите информация, че редица тимове организират занимания и са в нарушаване на Заповед щ РД-09-275/26.03.2020 година, според която се прекратява провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни.

Министър Кралев приканва БФС да уведоми още веднъж документално всички свои членове за наложените ограничавания и последващите наказания за тяхното нарушение. На съображение член 209а, алинея 2 от Закона за здравето юридическите лица подлежат на имуществена глоба в размер от 500 до 2000 лева, а при наново нарушаване от 2000 до 5000 лева Също по този начин, физическите лица, в тази ситуация футболистите, подлежат на имуществена глоба в размер от 300 до 1000 лева, а при наново нарушаване от 1000 до 2000 лева на съображение член 209а, алинея 1 от същия закон.

В писмото се показва, че при открити нарушавания ще бъдат сезирани навреме способените органи в лицето на Министерството на вътрешните работи и съответната Регионална здравна ревизия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР