Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед №

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед №
Коментари Харесай

Министър Кралев издаде заповед: Спортът на открито вече е разрешен

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед № РД-09-371/03.05.2020 година, с която се позволява упражняването на самостоятелни спортни занимания навън при спазването на всички противоепидемични ограничения. Те могат да се организират и на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.). Задължително е спазването на отдалеченост от минимум 2,5 метра сред обособените спортуващи.

От през днешния ден се позволяват също визитите на независими плувни комплекси и басейни при спазването на строги противоепидемични ограничения. Задължително е провеждането на филтър на входа с премерване на телесната температура на всички гости, както и почистването и дезинфекцирането на пространствата и уредите на всеки час. Не се позволява скупчването на доста хора по едно и също време в общите пространства на обектите. Задължително е обезпечаването на диспенсери с дезинфектанти, течен сапун и еднократни кърпи за прилагане от посетителите, както и използването от личния състав на защитни маски и ръкавици.

Заповедта на министър Кралев е издадена според т. 3 от Заповед № РД-01-249/03.05.2020 година на министъра на опазването на здравето и ще бъде обявена на всички лицензирани спортни организации и техните членове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР