Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира подготвителния лагер

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира подготвителния лагер
Коментари Харесай

Министър Кралев посети подготвителен лагер от програмата за развитие на детско-юношеския футбол

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира подготвителния лагер на тимовете до 19 години на ЦСКА, Септември, Дунав, Монтана, част от Програмата за развиване на детско-юношеския футбол. Той се организира на състезателен комплекс " Царско село " в столицата.

Програмата се осъществя взаимно от Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта за трета поредна година. През 2016 година тя беше финансирана от ММС с 1 млн. лева и обхвана 12 тима. През 2017 бюджетът й беше повишен на 1 150 000 лева, като в нея участваха 16 клуба. За тазгодишното издание отпуснатите средства от спортното министерство са в размер на 1 180 000 лева, като ще вземат присъединяване общо 26 тима - клубове от елитните младежки групи, както и представители на аматьорския футбол. Подготвителните лагери се организират в три възрастови групи (до 15, до 17 и до 19 години) в Боровец, Банско, Сливен и София.

" Нашата работа е да Ви осигуряваме положителни условия за подготовка, с цел да развиете своите качества. Стремим се да оказваме помощ и всяка година развиваме тази стратегия. Пожелавам Ви да извършите сполучлива кариера и да достигнете до мъжкия народен тим ", обърна се министърът към състезателите от четирите тима.

Той посочи, че е подготвен да чуе рекомендации и отзиви по отношение на осъществяването на плана, с цел да може той да бъде оптимално ефикасен.

Треньорите - Ивайло Станев (ЦСКА), Емануил Върбанов (Дунав), Дилян Иванов (Монтана) и Светослав Петров (Септември) благодариха за организацията и за чудесните условия, които предлага комплекса.

 Красен Кралев: След броени седмици Ботев (Враца) ще семейства на своя стадион
Красен Кралев: След броени седмици Ботев (Враца) ще семейства на своя стадион

Помощ от страната и за Спартак (Варна)

По време на визитата си министърът организира оперативка със заместник-изпълнителния шеф на БФС Антон Попов, членовете на изпълкома на БФС Емил Костадинов, който дава отговор за детско-юношеския футбол и Румян Вълков, както и с треньора на националния тим на България до 19 години Ангел Стойков. На нея те разискаха положението на детско-юношеския футбол в България и неговото бъдещо развиване. Министър Кралев насочи покана към разширените национални тимовете да преминат през функционални проучвания в дирекция " Координация и надзор на спортната подготовка " на ММС в Дианабад, която през последните години беше оборудвана с съвременна инсталация.

Антон Попов благодари на министър Кралев за съдействието, което оказва за обновяването на стадионите и футболната инфраструктура в страната. Вчера бе направена поредна стъпка в тази тенденция, откакто на съвещание на Министерски съвет беше гласувано да се преведат спомагателни средства по бюджетите на община Враца - за създаване на осветяване на стадион " Христо Ботев " в размер на 500 000 лева и на Община Варна, за осъществяване на главен ремонт на съществуващи трибуни и терен на стадион " Спартак " - 1 398 000лв.

По време на лагерите на всички състезатели се вършат проби за физическа и техническа подготовка, които дават действителна визия за равнището на работа в детско-юношеските школи. Събраната информация през 4-те години, заложени за осъществяване на Програмата, ще послужи за основаването на Национална Програма за " Пътя на състезателя ", която наблюдава другите стадии на развиване на един състезател. На базата на тези разбори ще се направи една сериозна дълготрайна стратегия за развиване на детско-юношеския футбол в България.

В първите две издания на Програмата са изследвани общо 700 състезатели от набор, а през тази година проучвания ще бъдат направени на 350 футболисти от възрастова група.

Като част от тазгодишното издание на Програмата Българския футболен съюз взаимно със Съдийската комисия към БФС ще проведат обучителни семинари за състезатели и длъжностни лица от клубовете на тематика " Промени в разпоредбите на играта " и беседи на тематика " Превенция за споразумяване на мачове ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР