Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира новопостроеното тренировъчно

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира новопостроеното тренировъчно
Коментари Харесай

Министър Кралев направи проверка на спортни съоръжения във Велико Търново

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира новопостроеното подготвително игрище за футбол във Велико Търново.

През 2018 година държавното управление отпусна близо 700 000 лв. за новия футболен комплекс, чието строителство към този момент е приключено. Игрището се намира в непосредствена непосредственост до спортно учебно заведение “Георги Живков” във Велико Търново, което също бе възобновено през 2012 година.

Спортният министър бе безапелационен, че футболното игрище дава отговор изцяло на всички модерни условия. Тренировъчният комплекс ще употребяват гениите от футболните школи във Велико Търново. Kралев съобщи, че инвестицията в спортна инфраструктура е значима за развиването на младото потомство спортисти.

Министър Красен Кралев посети залите за художествена гимнастика и битка, които се намират в състезателен комплекс стадион “Ивайло” и се срещна с младите гении и техните треньори. Пред тях Кралев даде обещание, че в най-кратки периоди ще получат нов килим за тренировки и нов тепих. Той направи оглед и на залите в северната част на стадиона, които също ще бъдат актуализирани и ще бъдат употребени от клубовете по бокс, битка и щанги. “Имаме подготвен план и идната година ще влагаме средства и в тези зали, с цел да може клубовете в тях също да водят пълноценно подготовката си”, разяснява Кралев.

По покана на Дaниел Панов министър Кралев организира среща и с представители на спортната общност в остарялата столица. Повечето от тях изрекоха благодарността си към Общината за грижата за развиването на спорта във Велико Търново и обявиха, че в последните години изискванията за физическа интензивност и тренировки са се подобрили доста. Присъстващите спортни деятели, треньори и дейни спортисти организираха откровена полемика със спортния министър, управлението на Общината и с това на стадиона, в която беше разисквано какво още може да бъде направено.

“Това, което чух по време на срещата е, че хората тук са удовлетворени от направеното от държавното управление и от локалното ръководство до този миг. Ще продължим да оказваме помощ на спорта във Велико Търново, тъй като имате доста огромна история и доста спортисти, популяризирали страната ни. Доказали сме, че сме положителни сътрудници на Общината и имам вяра, че ще продължим да работим в полза на спорта тук.”, съобщи министър Кралев.

Красен Кралев бе специфичен посетител и на мача на ветераните на Етър и Манчестър Юнайтед. Тимът на великотърновци бе формиран от играчите, спечелили шампионската купа на България през 1991 година За гостите на терена излязоха звезди на британския отбор от близкото минало.

По време на срещата бе почетена паметта на футболната легенда Трифон Иванов, който е стартирал кариерата си точно от стадион “Ивайло”. Сред гостите на мача бе и легендата на българската лека атлетика Йорданка Благоева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР