Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепрезидентът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепрезидентът на
Коментари Харесай

Министър Кралев награди призьорите от фехтовалния турнир Сабята на Етрополски

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев наградиха призьорите от единадесетия интернационален шампионат по фехтовка "Сабята на Етрополски ".

В надпреварата, което е част от Европейската купа, взеха присъединяване юноши и девойки до 14 години, както и кадети и кадетки. Надпреварата се организира от 15 до 17 ноември в зала "Асикс Арена ".

Спортният министър връчи златния орден на Тодор Стойчев от фехтовална академия "Етрополски ", който победи в конкуренцията при кадетите. Сабльорът ни, който е под управлението на треньора Ивайло Воденов, победи петима състезатели, представители на мощната школа на Съединени американски щати, а на финала се наложи с 15:9 над Кирк Чайевски (САЩ).

С бронзовите медали си потеглиха Колби Харли (САЩ) и Олександр Кушков (САЩ). В отборната конкуренция при кадетките отборът на България се класира на 14 място. Калина Атанасова завоюва бронзов орден в конкуренцията при девойките до 14 години.

В неделя "Сабята на Етрополски " продължава с отборната конкуренция при кадетите и самостоятелните боеве на кадетките. Тази година, в шампионата вземат присъединяване повече от 500 състезатели от 28 страни, като нашата страна ще бъде показана от 70 фехтовача.

Организатори на надпреварата са Българска федерация по фехтовка, Фехтовална академия "Васил Етрополски " и фехтовален клуб "Свечников ", а патрон е спортният министър. На формалното награждаване участва и Запрян Ванчев, шеф на академията-организатор "Васил Етрополски ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР