Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на
Коментари Харесай

Министър Кралев направи първа копка на физкултурен салон в Пазарджик

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Община Пазарджик Тодор Попов направиха първа копка на физкултурен салон в двора на Спортното учебно заведение в града. Съоръжението ще бъде на един етаж, на който ще са ситуирани физкултурен салон, съблекални за мъже, дами и хора в неравностойно състояние, пространства с душове, общи пространства и фитнес зала.
Стойността на контракта сред Община Пазарджик и компанията реализатор за построяването на салона е в размер до 1 288 771 лв. с Данък добавена стойност. Финансирането е обезпечено от Министерството на образованието и науката и Община Пазарджик.

“Знам, че дълго време се чакаше този миг, тъй като учебното заведение има потребност от сходна зала. Надявам се след 100 дни да се радваме на новото оборудване. Искам да благодаря на господин Попов за всичко, което прави за развиването на спорта в Пазарджик. Министерството на младежта и спорта ще поддържа неговите старания, с цел да може спортната инфраструктура да стане още по-добра и всички да имат опция да практикуват обичаните си спортове. Този план, който започва през днешния ден, е взаимен сред страната и Общината, които влагат по равно средства, с цел да може да се радвате на новата зала за спорт”, съобщи Красен Кралев.

Министър Кралев разгласи, че на стадий избор на реализатор е процесът по построяването на физкултурен салон в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии, гр. Пазарджик. Стартирали са процедурите за възлагане на построяването на още две сходни уреди в региона - Средно учебно заведение " Нешо Бончев ", гр. Панагюрище и Средно учебно заведение „ Методий Драгинов “, с. Драгиново, общ. Велинград. Трите образователни заведения попаднаха в програмата за построяването на 27 физкултурни салона в учебни заведения в страната.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на българското държавно управление, на премиера Бойко Борисов и на спортния министър Красен Кралев за помощта, която се оказва на Пазарджик във връзка с построяването и реновирането на спортни уреди.

Кралев добави, че следва избор на реализатор за осъществяването на ремонт на спортна зала „ Васил Левски “, с който се цели възстановяване на функционалното й положение. Основните действия са свързани с работи по покрива на постройката и фасадите. Предвижда се и слагане на художествено-архитектурно осветяване. Финансирането ще бъде обезпечено от ММС. Залата е най-голямата на територията на община Пазарджик. В нея упражняват представителният тим по волейбол, деца и младежи от разнообразни детско-юношески школи, главно по бойни изкуства.

Министър Кралев, Тодор Попов и общинският консултант Ренета Камберова разискаха проектите за създаване на вентилация в залата по художествена гимнастика. Община Пазарджик ще кандидатства с план за финансиране от ММС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР