Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е разпоредил пълна

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е разпоредил пълна
Коментари Харесай

Красен Кралев разпореди пълна проверка на федерацията по бадминтон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е разпоредил цялостна инспекция на Българската федерация по бадминтон (БФБ), оповестиха от пресслужбата на ведомството. Ходът идва след обръщението на европейските шампионки Габриела и Стефани Стоеви, които оповестиха, че са разочаровани от федерацията и повече няма да се състезават за България.

Обект на инспекция ще са документите за организационното положение, както и документите за разходване на финансовите средства, предоставени за 2018 година и за 2019 година

Кралев удостоверява думите на двете, че е разговарял с тях преди седмица. Министърът показва, че не е съумял да ги разубеди за решението им да спрат да се състезават за България.

Фотогалерия: Златният триумф на сестри Стоеви в Баку >

От министерството показват, че са подкрепяли финансово Стоеви посредством федерацията по бадминтон. През 2019 година за състезателките са предоставени средства за годината за подготовка и възобновяване – по 12 000 лв., за месечни средства по 900 лв. (общо за година по 10 800 лева), за материално-техническо застраховане – по 9000 лв., и средства за присъединяване в надпреварите, включени в интернационалния състезателен календар (седем шампионата, които се явяват олимпийска квалификация), се споделя в информацията. За предната година сумите са малко по-ниски.

Министерството добавя, че ще окаже цялостно подпомагане на способените органи за следствие на активността на федерацията.

Габриела и Стефани Стоеви станаха шампионки на европейските игри в Баку през 2015 година Миналия сезон те донесоха и първата европейска купа на българския бадминтон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР