Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даед висока оценка

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даед висока оценка
Коментари Харесай

Красен Кралев: България вече се утвърди като добър домакин на състезания от най-висок ранг

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даед висока оценка на организацията на Световното състезание по шоттрек в София. На страницата си във Фейсбук той посочи значимостта на надпреварата като част от подготовката на кандидатурата на България за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2024 година

При отлична организация в София се организира Световното състезание по шорттрек за мъже и дами. Над 10 олимпийски и голям брой международни първенци се състезават за оценките на леда в " Арена Армеец ".

Шорттрекът е най-успешният ни зимен спорт с помощта на трите олимпийски медала, двете международни и седемте безспорни европейски трофеи, извоювани от Евгения Раданова. Най-добрата ни състезателка сега е нейната възпитаничка Катрин Маноилова, която завоюва две бронзови оценки на Зимните юношески олимпийски игри в Лилехамер през 2016 година За страдание обаче Катрин получи травма в главата на подготовка преди седмица и отпадна за самостоятелните стартове, само че въпреки и невъзстановена взе участие в щафетата.

Провеждането на надпреварата стана допустимо, откакто Национална спортна база ЕАД закупи ледена пързалка на стойност 340 000 евро, която бе употребена за пръв път за Световния шампионат по фигурно пързаляне за юноши и девойки през предходната година, а до старта на шампионата по шорттрек беше сложена на стадион " Юнак " за прилагане от жителите и гостите на София. Пързалката ще бъде употребена и за бъдещите семейства, които ще имаме в ледените спортове.

Министерството на младежта и спорта поддържа организацията на Световното състезание по шорттрек с 550 000 лева Това състезание е значимо за нас, тъй като ще ни помогне да натрупаме спомагателен опит при подготовката на кандидатурата и организацията на Зимните юношески олимпийски игри през 2024 година

България към този момент се утвърди като добър хазаин на надпревари от най-голям сан, които са страхотна опция да популяризираме страната си пред целия свят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР