Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на
Коментари Харесай

Министър Кралев откри 10-ия турнир Тереза Маринова и приятели

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на 10-ото юбилейно издание на лекоатлетическия шампионат „ Тереза Маринова и другари “, проведен от олимпийската ни шампионка в тройния скок Тереза Маринова.  Събитието, което се организира на стадиона на Националната спортна академия „ Васил Левски ” се включиха близо 700 деца от 6 до 12–годишна възраст, като и през тази година шампионатът е с интернационално присъединяване. Дисциплините в конкуренцията са 40 м, 60 м, 150 м, 600м, скок на дължина от място и смесена щафета 4 х 50 метра.

“Добре пристигнали на следващия огромен празник, който нашата огромна лекоатлетка Тереза Маринова провежда. Това е първият шампионат, основан за деца от 6 до 12 години, който към този момент 10 години продължава да събира най-големите български гении в тази възраст. Благодаря на родителите, които поддържат децата си и ги подтикват да се занимават с обичания спорт. Пожелавам Ви всичко най-хубаво и триумфи за Вашите деца. Нека да порастват като здрави и почтени българи ”, сподели министър Кралев и благодари на Тереза Маринова за всички старания, които поставя за развиването на българската лека атлетика.

“Тереза е една жена с голямо сърце, която дава цялата си обич на децата. Благодаря на НСА, които към този момент 10-а година подкрепят този шампионат и на първия спонсор, който също поддържа шампионата – компания „ Мизуно “. Благодаря на всички, които провеждат надпреварата. Пожелавам Ви доста триумфи, нека Вашите деца Ви радват и да доближат триумфите на Тереза ”, добави той.

Тереза Маринова насочи признателност към министър Кралев и към всички другари, които подкрепят развиването на шампионата и изрази вяра, че поддръжката ще продължава и в бъдеще. Тя благодари и на родителите, които са на стадиона с децата си от основаването на шампионата и ги подтикват всекидневно да се занимават със спорт.

Красен Кралев награди с медали и предметни награди спечелилите в конкуренцията на 40м.

Спортният министър връчи почетни плакети от името на Тереза Маринова на Национална спортна академия „ Васил Левски “ за дългогодишното даване на база за осъществяване на надпреварата и на верига SLS, която е дълготраен сътрудник на шампионата. Красен Кралев връчи премия и на генералния спонсор EasyCredit.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР