Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше специален гост

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше специален гост
Коментари Харесай

Министър Кралев присъства на 14-я ученически турнир по бадминтон „ Златно перце“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше специфичен посетител на 14-тото издание на ученическия шампионат по бадминтон „ Златно перце “. В надпреварата вземат участие 220 възпитаници сред 1ви и 7ми клас от 48 столични учебни заведения.

“Изключително съм благополучен, че съм с Вас за поредна година. 14-ото издание на най-популярния детски шампионат по бадминтон "Златно перце " се организира с помощта на на Българската федерация по бадминтон. Те трансфораха спорта в един от най-популярните и бързо разрастващи се в България, за което желая да благодаря на президента господин Златев”, съобщи министър Кралев, като добави, че една от най-чудесните стратегии на ММС "Децата и бадминтона " за трета година обхвана към този момент 1200 деца от 35 клуба.

Това е показателно, че федерацията се оправя добре със средствата отпуснати от министерството.

Спортният министър благодари на всички участници за това, че са избрали този по този начин хубав спорт.



“Искам да благодаря на вашите родители за това, че отделят време, с цел да се занимавате с обичания си спорт. Дано повече от вас доближат до олимпийските си фантазии и да практикуват този спорт колкото се може по-дълго време”, сподели още Красен Кралев.

Отборите спечелили са ученици на 69 СУ “Димитър Маринов” при девойките и Частно Средно Езиково Училище при момчетата.

Министър Кралев получи благодарствена премия за напъните, които поставя, изключително в сегмента детско-юношески спорт от президента на федерацията по бадминтон Володя Стоянов.

“Благодарим на министърът на младежта и спорта Красен Кралев, че за поредна година засвидетелства почитание към най-малките и подрастващи бадминтонисти”, уточни той.

„ Златно перце “ 2019 се организира под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с поддръжката „ Девин “ ЕАД, а генералният сътрудник на събитието е ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ.

С всяка минала година, спортната демонстрация добива все по-голяма известност измежду подрастващите, като до тази година в конкуренцията са се присъединили над 3000 деца.



По време на шампионата участваха още Александър Малинов, член на УС на Българска федерация по бадминтон и ръководител на Victory Badminton Club, Линда Зайчири, Иван Русев, Гергин Недялков, Илиян Стойнов, Димитър Янакиев и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР