Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на
Коментари Харесай

Министър Кралев участва в церемонията по закриването на сезона по биатлон



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе посетител на церемонията на Българската федерация по биатлон, с която беше закрит сезон 2018/2019. Кралев награди най-хубавите биатонисти при мъжете за купа " България ". Номер едно за миналата спортна година е международният вицешампион в самостоятелната конкуренция на 20 км Владимир Илиев. Втори и трети са Антон Синапов и европейският първенец на 20 км Красимир Анев.

" Това е най-силният сезон на биатлона след фантастичната година на Екатерина Дафовска, в която тя завоюва олимпийското злато. Поздравявам управлението на федерацията и всички състезатели и клубове, които са работили за постигането на тези триумфи ", съобщи спортният министър. Красен Кралев удостовери поетите от ММС задължения по построяването на ролбани в Самоков и Троян. С тяхното създаване българските биатлонисти ще имат опция да водят целогодишна подготовка. " През последните няколко месеца с Екатерина Дафовска се срещнахме с представители на клубове в страната. Видях, че има доста надарени деца. Поради тази причина започваме да влагаме средства в основаването на трасета, с цел да може младите ни гении да вървят по стъпките на Екатерина Дафовска, Владимир Илиев и Красимир Анев ", разгласи Кралев.
 Снимка 450023
Източник:

Председателят на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска връчи почетен плакет на министър Кралев за поддръжката, която ММС оказва на този спорт.

По време на церемонията бяха наградени спечелилите в крайното класиране във всички възрастови групи за купа " България " и купа " Надежди ". Специална премия за принос по случай 60-годишнината си получи Владимир Величков, който до неотдавна беше най-предно класиралият се българин на международно състезание с двете си пети места през 1982 и 1985 година
 Красен Кралев: Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране следващата година
Красен Кралев: Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране следващата година

" Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране следващата година "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР