Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на
Коментари Харесай

Министър Кралев участва в церемонията по закриването на сезона по биатлон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе посетител на церемонията на Българската федерация по биатлон, с която беше закрит сезон 2018/2019. Кралев награди най-хубавите биатонисти при мъжете за купа “България”. Номер едно за миналата спортна година е международният вицешампион в самостоятелната конкуренция на 20 км Владимир Илиев. Втори и трети са Антон Синапов и европейският първенец на 20 км Красимир Анев.

“Това е най-силният сезон на биатлона след фантастичната година на Екатерина Дафовска, в която тя завоюва олимпийското злато. Поздравявам управлението на федерацията и всички състезатели и клубове, които са работили за постигането на тези успехи”, съобщи спортният министър.

Красен Кралев удостовери поетите от ММС задължения по построяването на ролбани в Самоков и Троян. С тяхното създаване българските биатлонисти ще имат опция да водят целогодишна подготовка. “През последните няколко месеца с Екатерина Дафовска се срещнахме с представители на клубове в страната. Видях, че има доста надарени деца. Поради тази причина започваме да влагаме средства в основаването на трасета, с цел да може младите ни гении да вървят по стъпките на Екатерина Дафовска, Владимир Илиев и Красимир Анев”, разгласи Кралев.

Председателят на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска връчи почетен плакет на министър Кралев за поддръжката, която ММС оказва на този спорт.

По време на церемонията бяха наградени спечелилите в крайното класиране във всички възрастови групи за купа „ България “ и купа „ Надежди “. Специална премия за принос по случай 60-годишнината си получи Владимир Величков, който до неотдавна беше най-предно класиралият се българин на международно състезание с двете си пети места през 1982 и 1985 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР