Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе срещи с

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе срещи с
Коментари Харесай

Министър Илиев проведе срещи с ръководства на федерации, финансирани по програмата за олимпийска подготовка

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев организира срещи с управления на български спортни федерации, финансирани по програмата за олимпийска подготовка.

Министърът беседва с представителите на Българската федерация по битка, Българската федерация по бокс, Българската федерация по фехтовка, Българската федерация по гребане, Българската федерация джудо, Българската федерация баскетбол и Българската федерация по художествена гимнастика.

По време на срещите бяха сложени въпроси, свързани с финансирането от страна на ММС, положението на олимпийските тимове, проблеми по линия на тяхната подготовка и присъединяване в националния и интернационалния състезателен календар, опциите за продобиване на квоти за идните олимпийски игри в Париж.

Друг акцент в разискванията бяха положението на спортната база, в която се приготвят състезателите, благоприятни условия за целеви планове за закупуване на инсталация за материално-техническа част, както и вероятно откриване на центрове за спортни гении посредством стратегиите на ММС за идната година.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се ангажира за провеждането на непрекъснат разговор с федерациите за оперативно решение на проблемите им. А в диалога с представителите на Българската федерация по художествена гимнастика Илиев бе безапелационен, че министерството ще придвижи проблема с разширението на подготвителния център.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР