Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна лично медалистите

...
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна лично медалистите
Коментари Харесай

Параолимпийските ни медалисти се прибраха от Токио

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна персонално медалистите от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов и Ружди Ружди. Двамата се завърнаха в България откакто завоюваха сребърни медали в своите дисциплини от най-големия състезателен конгрес.

“Благодаря ви за това, че защитихте почтено родината по време на Паралимпийските игри. Всички сме доста признателни за постигнатите триумфи. Знаем какъв брой е мъчно и какъв брой старания се изискват, с цел да бъдат извоювани тези оценки и поради това ги ценим толкоз високо”, сподели министър Кузманов при срещата си със сребърните ни медалисти.

Той поздрави и треньорите на нашите състезатели Евгени Игнатов и Радостин Тодоров като съобщи, че двамата са с голям принос за триумфите на Християн Стоянов и Ружди Ружди. Стоянов завоюва сребърен орден в бягането на 1500 м T46, а Ружди Ружди се подреди втори в тласкането на гюле F55.

Българските медалисти бяха посрещнати от десетки близки, другари и почитатели на Летище София.

"Има правила. Тези правила би трябвало да се съблюдават. Прътът му даваше обратен тласък, което ми дава повече метри. Ако беше всичко по разпоредбите, мисля, че по-честно щяхме да се бием. Аз съм подготвен да ме бият по почтен метод, няма да се нервирам. Ще кажа: "Трябва да упражнявам повече, с цел да съумея ". Но като видя, че по непочтен метод ме бият... Не се усещам добре ", съобщи Ружди.

„ Този орден е чакан цялостен живот. Всяка една подготовка съм мислил за него. Не тъкмо за него, само че и по какъв начин ще се състезавам на този конгрес, по какъв начин би трябвало да бъде квалифициран. Наградата е огромна. Във финалните метри осъзнах, че изгубвам купата и ставам втори. В същото време бях и благополучен. Знаех, че второ място е огромен триумф, че и моят миг ще пристигна за първо място. Готов съм да се боря още повече “, сподели Стоянов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР