Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов e започнал обиколка

...
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов e започнал обиколка
Коментари Харесай

Министърът на спорта се захвана лично с проверка на инфраструктурата

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов e почнал обиколка на спортните комплекси и бази, които са благосъстоятелност на министерството (ММС). От там показаха, че задачата е да се увери персонално какво е положението на оборудванията.

Кузманов към този момент е инспектирал Националната спортна база " Цар Самуил " в Петрич, подготвителната зала и прилежащите терени към комплекса. Министърът е ревизирал положението на почивната станция и административната постройка, се споделя още в известието до медиите.

Темата за спортната инфраструктура и метода на ръководство на сдруженията, които са на послушание на министерството на спорта, беше застъпена още при идването на Кузманов като длъжностен министър. Постепенно пристигнаха серия рецензии за ръководството на предходния министър Красен Кралев, както и изказвания, че се вършат инспекции в министерството и във всички свързани с него сдружения, в това число и Българския състезателен тотализатор (БСТ).

Въпреки многото промени, направени от служебното държавно управление в управленията на държавни сдружения, Кузманов не предприе такива стъпки.

Още през юни беше доказано, че " Сердика спортни парцели ", в което влизат стадион " Българска войска " и базата в Панчарево, е в тежко финансово положение. От друга страна, сега върви конкурс за асортимент на претенденти за трима представители на страната в Съвета на шефовете на " Национална спортна база ". И тримата позволени претенденти са негови членове още от 2013-2014 година, написа неотдавна.



От ММС оповестяват, че инспекциите по спортните уреди ще продължат, както и че " са свързани с напъните на ММС да се подобрят базата и функционалността, с цел да се дават съответни условия за подготовка, тренировки и надпревари на българските федерации, клубове и спортисти ".

Преди дни по тематиката за бъдещето на " Българска войска " и базата в Панчарево.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР