Министърът на културата съобщи за проблеми за предвидения ремонт на

...
Министърът на културата съобщи за проблеми за предвидения ремонт на
Коментари Харесай

Министърът Минеков съобщи за проблеми с ремонта на театър в Плевен


Министърът на културата заяви за проблеми за планувания ремонт на плевенския Драматично-куклен спектакъл " Иван Радоев ".

Министърът беше измежду феновете на премиерата в Плевен на „ Антигона “ по Жан Ануи, театър, с който в българския спектакъл се завръща режисьорът Александър Морфов, съобщи БНР.

За ремонт на театъра в Плевен досега са планувани 4,7 млн. лв., само че бюджетът за тези поправки и финансови разноски е бил спрян, сподели министър Велислав Минеков: " Неясни за мен условия и от заделените финансови разноски, които трябваше по нашия проектобюджет да бъдат 90 милиона, са понижени внезапно на 55 милиона. В разходвани средства написа нула %. Зимата идва и какво ще се прави в този сезон, ми е изцяло неразбираемо. И всичко, което съм намерил в бюджета, доста е допустимо сред 50 и 60 милиона да бъдат върнати назад изцяло неизползвани. Такова нещо от министерството не е било ".

Проф. Минеков даде висока оценка за работата на плевенския спектакъл: " Един от най-добре работещите театри в цялата ни страна. И това не е от през вчерашния ден, не е от онзиден. Наистина, заслужава оценка всичко това, което се случва отсам и продължава да върви по същия метод. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР