Министърът на културата Найден Тодоров откри тази вечер годишната изложба

...
Министърът на културата Найден Тодоров откри тази вечер годишната изложба
Коментари Харесай

Министерство на културата участва в откриването на изложба на младите таланти от Музикалното училище в Бургас

Министърът на културата Найден Тодоров откри довечера годишната галерия на младите гении от Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Проф. Панчо Владигеров “ в град Бургас.

Възпитаниците от учебното заведение на Министерството на културата се образоват в специалностите „ Рекламна графика “ и „ Сценичен костюм “ .

Преди това министър Тодоров имаше опцията да чуе и осъществяванията на духовата групировка към учебното заведение с диригент Анастас Камиларов.

Найден Тодоров съобщи, че единствено преди няколко дни си е приказвал с огромен бургаски диригент , който му е споделил, че изкуството умира, тъй като след неговото потомство не идва никой.

„ Разглеждайки тази галерия и слушайки преди нея музикалните осъществявания на учениците извън, мога да кажа, че изкуството не умира и вие сте неговото бъдеще “.

По негово мнение творбите в експозицията по нищо не демонстрират, че т ехни създатели са младежи , а наподобяват като дело на професионални художници.

На откриването на изложбата участваха Диана Саватева , заместник-кмет по просвета и изповедание към Община Бургас, както и шефът на учебното заведение Златина Пантелеева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР