Министърът на културата Боил Банов връчи най-високото отличие „Златен век”

...
Министърът на културата Боил Банов връчи най-високото отличие „Златен век”
Коментари Харесай

Златен век за маестра Красимира Стоянова, проф. Милчо Василев и Ценко Минкин

Министърът на културата Боил Банов връчи най-високото отличие „ Златен век” на оперната прима Красимира Стоянова, ректора на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив проф. Милчо Василев и композитора, музикант и държавник Ценко Минкин.

Изявените създатели бяха отличени за приноса си към развиването и популяризирането на българската просвета и изкуство и във връзка Деня на националните будители – 1 ноември. Те получиха премиите си на тържествена гала в Министерството на културата през днешния ден, защото не бяха в страната при връчването на оценките в изложба „ Средец” предходната седмица. Гости на днешното събитие бяха надарени студенти от Майсторския клас на Красимира Стоянова и преподаватели от НМА „ Проф. Панчо Владигеров”.

40 културни дейци и институции бяха наградени с оценки на Министерство на културата

Красимира Стоянова благодари за огромната чест - да получи най-стойностния знак в областта на културата. „ Смятам, че културата не е единствено нещо, което е доста значимо и наложително за развиването на едно общество, това е нещото, което отличава една нация от друга “, сподели Маестра Стоянова при приемането на „ Златен век” – огърлие и грамота. „ Аз съм щастлива, че мога да бъда просто една дребна прашинка от цялата тази история, от културата, от нашата нация, от всичко, което толкоз велики хора са правили и не престават да правят”, добави оперната прима. Тя благодари на Вокалния факултет на Националната музикална академия в лицето на проф. Нико Исаков, както и на младите артисти, които вземат участие в Майсторския клас. На младите тя пожела триумф в живота. „ Не задачата е значима, значим е пътят към целта”, акцентира огромна ни оперна прима.

„ Аз съм извънредно разчувствуван и в този момент си мисля, че в действителност си е заслужавало толкоз години да се трудиш, да работиш, с цел да преодолееш всички трудности”, сподели ректорът на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив проф. Милчо Василев при приемането на оценката Златен век” – огърлие и грамота, оповестяват от пресцентъра на Министерството на културата.

Боил Банов връчи на културни дейци от цялата страна оценки във връзка 24 май

Композиторът, музикант и държавник Ценко Минкин благодари за високото отличие и съобщи, че приема премията „ Златен век “ – звезда и грамота и от името на всички български композитори и създатели, „ работещи на духовната равнища на България”. „ Наградата е и за всички тези хора, които всеки ден подвигат духа на нашия прелестен народ”, добави господин Минкин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР