Министърът на културата Боил Банов връчи на културни дейци от

...
Министърът на културата Боил Банов връчи на културни дейци от
Коментари Харесай

Боил Банов връчи на културни дейци от цялата страна отличия по повод 24 май

Министърът на културата Боил Банов връчи на културни дейци от цялата страна оценки във връзка 24 май - Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност.

С най-високата министерска премия - "Златен век " - огърлие, за извънреден принос в развиването и популяризирането на българската просвета и изкуство бяха отличени композиторът Стефан Димитров, изкуствоведът и шеф на Софийската градска художествена изложба Аделина Филева, артистът Досьо Досев, балетистът доцент Бисер Деянов и художникът и карикатурист Анри Кулев.

Звезда "Златен век " за важен принос в областта на културата получиха актрисата Мая Новоселска, хореографът Любчо Василев, виолистът Валентин Геров, ръководителят на настоятелството на читалище "Добри Войников 1856 " в Шумен Николай Николов и кинооператорът Христо Тотев.

Десетки културни дейци от цялата страна получиха оценките златен и сребърен почетен знак "Печат на Цар Симеон Велики ", грамоти за принос в развиването на българската просвета и за креативен достижения. Сред тях е и 11-годишният пианист Ивайло Василев, който получи грамота за креативен достижения.

Министър Банов уточни, че няма по-голяма чест за него от това да показа с изтъкнати дейци на културата и изкуствата същността и традициите на 24 май. Той означи, че в министерството се стремят да почитат всички - както огромните, по този начин и дребните райони. Следим какво се случва даже и в най-малките обитаеми места и за нас това е въпрос на чест, гордеем се с тази политика, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР