Министърът на културата Боил Банов ще връчи Златен век –

...
Министърът на културата Боил Банов ще връчи Златен век –
Коментари Харесай

Министър Банов връчва „Златен век” на световноизвестния хореограф Димитрис Папайоану

Министърът на културата Боил Банов ще връчи „ Златен век ” – щемпел на Цар Симеон Велики – златен и грамота, на световноизвестния хореограф Димитрис Папайоану. Папайоану ще показа за първи път в България своя театър „ Великият умирител “ на 28 септември (петък) в Пловдив и незабавно след края на представлението ще получи най-високото отличие на Министерството на културата. Това оповестиха от Министерство на културата.

„ Великият умирител “ е част от програмата на 11-ото издание на фестивала за актуален танц и пърформанс ONE DANCE WEEK и ще бъде показан на 28, 29 и 30 септември в Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив в границите на формалната стратегия на „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ”. Почетният знак бе присъден на изтъкнатия създател за достиженията му в региона на културата тази година във връзка 24 май.

„ Великият умирител “ е несъмнено най-коментираното и предстоящо зрелище на тазгодишното издание на фестивала за актуален танц и пърформанс ONE DANCE WEEK и идва у нас преди английската, американската и австралийската си министър председатели. Димитрис Папайоану е роден в Атина през 1964 година. Ученик е на именития гръцки художник Янис Царухис. Завършва Училището за изящни изкуства в Атина. Първоначално работи като илюстратор и създател на комикси, преди да стигне върховете на изпълнителските изкуства като режисьор, хореограф, танцьор, сценограф, дизайнер на костюми, грим и осветяване.

ONE DANCE WEEK се провежда от Фондация „ ЕДНО за Култура и Изкуства “ и е част от програмата на „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ”. Фестивалът се реализира с поддръжката на Министерството на културата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР