Министърът на културата Боил Банов се срещна днес в Плевен

...
Министърът на културата Боил Банов се срещна днес в Плевен
Коментари Харесай

Министър Боил Банов в Плевен: Предстои ремонт на театъра

Министърът на културата Боил Банов се срещна през днешния ден в Плевен с управлението на Общината и шефа на Драматично-кукления спектакъл „ Иван Радоев “. Основна тематика на диалога сред министър Банов, кмета на града Георг Спартански, зам.-кмета Стефан Милев и шефа на театъра Васил Василев е била идният ремонт на постройката на театъра. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата.

След срещата министър Банов разяснява: „ Изключителен е театърът в Плевен - и като художествена стойност, и като постройка. Много значимо е да го съхраним и подготвим за бъдещето. Досега 100 години е давал своя принос за развиването на културата и духа на града, най-малко още толкоз би трябвало да подсигурим, с цел да продължава да дава”.

Министърът на културата уточни, че има още някои спомагателни стъпки, които би трябвало да се подхващат, като в тази ситуация значимото е, че има предпочитание за подпомагане и от Общината, както и добър мениджмънт от страна на шефа на театъра.

Министърът на културата употребява идването си в Плевен в навечерието на 24 май да насочи привет и към работещите в културните институти, като им пожела доста независимост, която, по думите му, е най-важна за създателите. По мотив започващия конкурс за млади оперни реализатори на името на легендата Гена Димитрова министър Банов пожела триумф на участниците и показа, че Министерството ще продължи да го поддържа, както и всичко в региона на културата, което се случва в Плевен. Изтъкна и приноса на Общината, която съществено влага в просвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР