Министърът на културата Боил Банов пожела успех на „Алея на

...
Министърът на културата Боил Банов пожела успех на „Алея на
Коментари Харесай

Министър Банов пожела успех на Алея на книгата

Министърът на културата Боил Банов пожела триумф на „ Алея на книгата “ и поздрави уредниците на събитието - Асоциация „ Българска книга”. Той благодари и на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, и на Столична община за напъните да разпространяват българската просвета и нематериалност освен в София, само че и в цялата страна. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата.

„ Витошка “ е най-одухотворена и красива в този си тип – покрита с книги и цялостна с четящи хора “, сподели министър Банов. Той беше и един от първите, които купиха книги от ревюто.

„ Щастлива съм, че София се трансформира в четящ град “, сподели от своя страна кметът на София.

Йорданка Фандъкова означи, че читателите на Столичната библиотека са се нараснали с над 1500 души единствено за една година и обърна внимание на многочислените стратегии на общината, които предизвикват четенето и любовта към книгите.



Министърът на културата взе участие в формалното разкриване на седмото издание на ревюто, дружно с кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-кмета по просвета на Столичната община Тодор Чобанов и заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, което се състоя на довечера при започване на пешеходната зона на бул. „ Витоша”, до паметника на Алеко Константинов.

„ Алея на книгата “ продължава до 15 септември в това число и още веднъж ще предложи на жителите и гостите на града богата културна стратегия, включваща министър председатели на книги, срещи с създатели, издатели и преводачи, игри и работилници за деца.

Тази година в събитието присъединяване са декларирали рекорден брой издателства и книгоразпространители. Над 70 от тях ще показват новите си заглавия в общо 23 шатри от пресечката на бул. „ Витоша” с бул. „ Патриарх Евтимий” до ул. „ Узунджовска”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР