Министърът на културата Боил Банов очаква в понеделник оставката на

...
Министърът на културата Боил Банов очаква в понеделник оставката на
Коментари Харесай

Министър Банов чака оставката на директора на Националното музикално училище в София


Министърът на културата Боил Банов чака в понеделник оставката на шефа на Националното музикално учебно заведение (НМУ) в София. Това написа самият той във Фейсбук.
"За всяко музикално учебно заведение би било чест да има учител като Дарина Такова. Това, което се е случило, е неприемливо! В понеделник чакам оставката на Столина Добрева ", написа Банов.
Поводът е коментар на оперната певица, още веднъж във Фейсбук, в който тя разказва кандидатстването си за преподавателско място в НМУ. Оттам й обяснили, че нейната педагогическа активност не може да бъде зачетена като преподавателски опит, защото не е било под шапката на образователно заведение. Тя трябвало да кандидатства като новак преподавател, на равни начала с преди малко приключилите бакалавър и/или магистратура в консерваторията.
"Моята кариера по международните оперни подиуми не може да бъде зачетена, по тази причина аз би трябвало да се изправя пред комисия и да извърша пет творби под акомпанимент на пиано, с цел да се види годна ли съм да преподавам пеене на деца на възраст сред 13 и 18 години ", написа Такова.
"Целият професионален, и освен, свят знае, че аз не пея. Знае и за какво не пея. Знае и, че в случай че към момента пеех, нямаше да го върша пред комисия в музикалното учебно заведение, а по международните подиуми, както съм го правила допреди случая, който прекатурна живота ми ", изяснява още сопраното. Всеки мой възпитаник знае, че в кабинета ни, макар контузията, аз пея и демонстрирам механически образци, нужни, за осмислянето на разликата сред вярното и неправилното пеене - разлика, която учениците на малко педагози в България знаят да вършат ", добавя тя.
Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР