Министърът на културата Атанас Атанасов коментира видеото от кабинета му,

...
Министърът на културата Атанас Атанасов коментира видеото от кабинета му,
Коментари Харесай

Министърът на културата Атанас Атанасов с коментар за видеото от кабинета му

Министърът на културата Атанас Атанасов разяснява видеото от кабинета му, което провокира голям брой реакции.

" Здравейте, сътрудници. В петък Министерство на културата създаде огромна вест.

30,4 милиона лв. за Национален фонд "Култура " са отворени за кандидатстване. Тази вест притегли 12 споделяния във Фейсбук. Малко по-късно първото видео, което споделих по директния си информационен канал, доближи до всички българи. След 4 месеца липса на публично внимание тематиката "култура " още веднъж е на дневен ред.

Съжалявам, в случай че този жанр на връзка е провокирал отрицателни страсти .

Не съм желал да обидя никого. Но в случай че това е цената, която би трябвало да платя, с цел да може тематиката "култура " да бъде на дневен ред в нашето общество - подготвен съм ", изяснява той.



" Като имам вашето внимание - дано ви кажа какво успяхме да създадем из първите 100 дни :

100 милиона лв. повече в бюджета за култура; 44 милиона лв. за Национален кино център и българското кино; 30 милиона лв. за Национален фонд "Култура "; 12 милиона лв. за българските музеи; макар лъжите на опозицията; нови състезания за шефове на културните институти, налагане на ясни критерии, с цел да може парите да отиват у създателите, а не просто да потъват някъде; възобновяване работа по норвежката стратегия, с което се осигуриха спомагателни 10 милиона лв. отвън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народен спектакъл. И това са единствено някои от нещата, които постигнахме ", споделя още Атанасов.

" Възнамерявам всяка седмица да споделям по едно видео .

Следващата седмица ще ви опиша повече за Национален фонд "Култура ". Благодаря ви ", приключва видеообръщението си министърът на културата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР