Министърът на културата Атанас Атанасов е представил на екипа на

...
Министърът на културата Атанас Атанасов е представил на екипа на
Коментари Харесай

Новоизбраният изпълнителен директор на НФЦ бе представен пред екипа

Министърът на културата Атанас Атанасов е показал на екипа на Националния кино център (НФЦ) новоизбрания изпълнителен шеф Петър Тодоров, оповестяват от НФЦ.

Досегашният изпълняващ длъжността Камен Балкански е предал ключовете от директорския кабинет на новия шеф, който идва с петгодишен мандат. Той също по този начин е подари на приемника си и на министъра книгата " Киното в България " от проф. Александър Грозев с думите " Не ние, а киното е значимо ".



Първата социална поява на Тодоров ще бъде на следващия ден вечер, 23 февруари, в Дома на киното, на закриването на 26-ия фестивал на българското писмено и анимационно кино " Златен ритон ", където ще връчи премиите на спечелилите създатели.

Както писа Българска телеграфна агенция, Петко Тодоров, новият шеф на изпълнителната организация " Национален кино център " (НФЦ) беше определен след конкурс в първата половина на този месец, и според Закона за филмовата промишленост ще бъде отпред на НФЦ за период от пет години.

Тодоров има над 20-годишен опит във филмовата промишленост - произвеждане, разпространяване, промоция и показ на филми, както и в организация на интернационалните кинофестивали. Той е кино продуцент, пропагандатор на европейски пълнометражни и късометражни игрални и документални филми. Експерт е в ръководството на киносалони и в управлението и ръководството на планове. Работил е в първото мултиплексно кино, в София, и е упражнявал продуцентска активност повече от 7 години. Външен специалист е на стратегия Eurimages към Съвета на Европа и външен специалист на Европейската комисия в просветителната и културна стратегия Creative Europe. Владее британски и съветски език. /ДД
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР