Министърът на жилищното строителство на Израел Яков Лицман официално предупреди

...
Министърът на жилищното строителство на Израел Яков Лицман официално предупреди
Коментари Харесай

Предупреждение за ръст в цените на имотите

Министърът на жилищното строителство на Израел Яков Лицман публично предизвести министър председателят Бенямин Нетаняху за предстоящ растеж в цените на жилищата. Лицман предлага държавното управление да задели 760 млн. USD от държавния бюджет за жилищния и инфраструктурен браншове. „ Ако не бъдат взети ограничения, пазарът може бързо да се утежни, което ще докара до дефицит на жилища и растеж на цените “, предизвестява Лицман, представен от изданието Israel Hayom.

През януари 2021 година разривът сред търсене и предложение стана явен, вследствие на оповестените от Агенцията по вписвания и Министерството на жилищното развиване търгове. „ Става ясно, че в вероятност парцелите ще нарастват, в случай че не бъдат подхванати ограничения, в частност възстановяване на инфраструктурата “, добавя министърът.

Необходими са инвестиции в инфраструктурни планове в региона на превоза, ВиК, пречиствателни уреди, детски градини, а също по този начин и спомагателни дотации за покупка на жилища в периферията на огромните градове. „ Поскъпването на жилищата към този момент се вижда. През последната година цената на квадратен метър жилищна повърхност регистрира растеж от 3.2%. Продажбите порастват, наемите – също, а жилищата от първичния пазар понижават “, добавя Лицман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР