Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер взе участие в

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер взе участие в
Коментари Харесай

Министър Лорер участва в неформалното заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност, свързано с космическо пространство

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер взе присъединяване в неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз по конкурентоспособност, обвързвано галактическо пространство, което се организира в гр. Тулуза, Франция.

По време на неофициалното съвещание министрите организираха полемика по тематиката „ Управление на придвижването в космоса и бъдещата сателитна система за сигурна съгласуваност ”. Европейски Съюз започва сателитна система за съгласуваност и ускорява дейностите за ръководство на галактическия трафик за по-устойчива Европа.

„ Подкрепяме новите начинания, свързани с галактическа съгласуваност и ръководство на галактическия трафик. Държим за повече благоприятни условия всички страни да вземат участие в търговски и научни планове от стратегиите “, съобщи министър Лорер в своето изявление.

По думите му би трябвало да има пазарен метод и поддръжка от частен капитал в двете нови начинания. „ Те би трябвало да основат благоприятни условия за повече нови компании и работни места “, сподели той.

Министър Лорер показа българската позиция, която прави оценка възходящото въздействие на галактическите технологии за даване на нови бизнес благоприятни условия и стратегически активи за Европейски Съюз и европейските жители.

На съвещанието бяха разисквани двете начинания — предложение за правилник за основана в космоса сигурна съгласуваност и взаимно известие по отношение на метода на Европейски Съюз към ръководството на галактическия трафик.

Базираната в космоса сигурна информационна система на Европейски Съюз има за цел да отговори на възходящите и изменящи се потребности и ще включва и най-новите квантови информационни технологии за несъмнено криптиране. Те ще се основават на създаването на новаторски и революционни технологии и на приноса на екосистемата „ Ново галактическо пространство “.

Общите разноски се правят оценка на 6 милиарда евро. Финансовият принос на Съюза за програмата от 2022 до 2027 година е в размер на 2,4 милиарда евро. Ще бъде обезпечено финансиране от разнообразни източници на обществения бранш, вноски на Европейската галактическа организация (ЕКА) и вложения от частния бранш.

Тази самодейност ще увеличи в допълнение конкурентоспособността на галактическата индустрия на Европейски Съюз, защото развиването на нова инфраструктура ще обезпечи брутна добавена стойност в размер на 17—24 милиарда евро и спомагателни работни места в галактическата индустрия на Европейски Съюз. Ще настъпят и още позитивни странични резултати върху стопанската система, защото секторите надолу по веригата ще употребяват новаторските услуги за съгласуваност.

Космическите технологии са незаменими за облекчение на всекидневието, защото способстват за цифрово, екологично и стабилно бъдеще. Като значима галактическа мощ, галактическата стратегия на Европейски Съюз към този момент дава скъпи данни и услуги за необятен набор от ежедневни приложения, да вземем за пример в поддръжка на превоза, земеделието, реакцията при рецесии или битката с изменението на климата.

На съвещанието участваха изпълнителният заместник-председател Маргрете Вестегер, висшият представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, Тиери Бретон, комисар по въпросите на вътрешния пазар, Бруно льо Мер, френски министър на стопанската система и финансите и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР