Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който е на

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който е на
Коментари Харесай

Механизъм за прозрачност на инвестициите договориха министрите Лорер и Бесими

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, който е на посещаване в Скопие и министърът на финансите на Република Северна Македония Фатмир Бесими договориха Механизъм за бистрота на вложенията, който да предизвиква междусъседските стопански връзки.

Министър Лорер съобщи, представен от БНР:
Първо съвещание на работната група по стопанска система с държавното управление на Македония
Първо съвещание на Работна група стопанска система, търговия и нововъведения сред България и Република Северна Македония ще се организира на 01 февруа...
Прочети повече
„ Механизмът за бистрота на вложенията значи механизъм, в който всеки един български вложител в Северна Македония, както и всеки един македонски вложител в Република България ще има опция - при най-малкото подозрение по отношение на дискриминация или неравно отнасяне от страна на локални или централни управляващи, да подаде сигнал, който ще бъде забележим до най-високото политическо равнище. Този механизъм цели да обезпечи гладката работа на всеки един вложител от двете страни на нашата граница “.

По време на срещата в Скопие са образувани и работни групи за възстановяване средата за вложения в новаторски компании и за съдействие в региона на земеделието.

Следващата среща ще се състои след месец, тогава се чака да бъде подписан и Меморандум за съгласие сред капиталовите фондове.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР