Министърът на икономиката Лъчезар Борисов присъства на изпращането на първия

...
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов присъства на изпращането на първия
Коментари Харесай

България изпрати първия тир с минерална вода в помощ за Хърватия

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов участва на изпращането на първия тир с минерална вода, който бе претрупан през днешния ден от складовете на Българския червен кръст (БЧК) в село Лозен, и е предопределен за потърпевшите от земетресенията в Хърватия.

„ След нова година още три тира с вода ще отпътуват за там “, уточни икономическият министър. По думите му с координацията на Червения кръст се обезпечават и кревати и радиатори за потърпевшите.

Министерството на външните работи даде инструкции на посолствата ни в Белград и Загреб да спомагат за напредването по маршрута им към Хърватия на българските тирове с минерална вода, която е част от помощта на България след тежкото земетресение там на 29 декември 2020 година

„ От нашето посолство в Загреб получихме информация, че питейната вода е сериозен проблем след труса. Има дефицит. Доставките ни бяха проведени със съдействието на министерство на стопанската система и Асоциацията на производителите на минерална вода “, съобщи заместник-министъра на външните работи Петко Дойков при товаренето на тира с вода в базата в село Лозен.

Екатерина Захариева организира през вчерашния ден незабавно заседание с министъра на стопанската система Лъчезар Борисов и с Българския червен кръст, на което бе решено благодарение на най-големите производители на минерална вода у нас да бъдат проведени незабавните доставки за Хърватия. Министерският съвет реши да отпусне посредством бюджета на Министерство на външните работи и 100 000 евро помощ на Хърватия за възобновяване на вредите от земетресението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР