Министърът на икономиката Лъчезар Борисов обяви пред журналисти в Народното

...
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов обяви пред журналисти в Народното
Коментари Харесай

В Министерството на икономиката искали такса успех за проекти с еврофинансиране

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов разгласи пред публицисти в Народното събрание, че във ведомството са постъпили сигнали за желана "такса триумф " към бенефициенти, които аплайват или са кандидатствали за финансова помощ по ограниченията за справяне с коронакризата.

В схемата за забъркани както чиновници на икономическото министерство, по този начин и консултантски компании. "Таксата триумф " е варирала от 40% до 60% от цената на плана. Най-малкият план е на стойност 3000 лв..

Таксата е желана за разпределяне на средства за дребния и междинен бизнес за покриване на проблеми, свързани с рецесията с ковид, главно с еврофинансиране, уточни министърът.

Започва инспекция, с цел да се откри дали става въпрос за консултанти на планове или чиновници на Министерството на стопанската система, които са в управителния орган, където се вземат решения за това дали се отпускат пари.

Единият сигнал към този момент е предаден на прокуратурата, известен е и министър председателят Бойко Борисов. Започва и инспекция на към този момент съществуващи планове, с цел да се откри дали, в случай че се отпуснати средства за машини, те са били закупени.

От икономическото министерство откриват специфичен имейл адрес и парещ телефон за подаване на сигнали.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР