Министърът на икономиката и индустрията (в средата), заедно със зам.-министрите

...
Министърът на икономиката и индустрията (в средата), заедно със зам.-министрите
Коментари Харесай

Богданов отчете рекорден ръст на чуждестранните инвестиции у нас

Министърът на стопанската система и промишлеността (в средата), дружно със зам.-министрите Николай Павлов и Ивайло Шотев (дясно), дават конференция, съобщи кореспондент на.

" Една от главните ни задания, по които ще продължим работа, е участието на България в Шенген и еврозоната ", изрично съобщи Богданов. 

" По отношение на еврозоната има два аспекта - потребителите и по какъв начин бизнесът да премине плавно към потребление на единната европейска валута. Активните дейности за еврозоната и Шенген през тази година са да разтеглим акцията в Западна Европа, освен от държавните институции, само че и с бизнеса. Работи се и по посещаване на австрийския министър на стопанската система ", съобщи министърът. 

Икономическият министър акцентира, че миналата година е била извънредно успешна за вложенията. " Отчитаме рекорден растеж на задграничните вложения в България за 2023 година, които доближиха за първите 10 месеца са близо 7 милиарда лв. ", уточни той.

Богданов разгласи, че се работи и върху няколко инструмента, които да подкрепят бизнеса. Целта е редуциране на капиталовия процес и достъп до информация и запаси, с цел да се намали опцията вложителите да бъдат повлияни от неефективност на държавната администрация.

Основни пазари за България, като Германия, Австрия влязоха в криза. По думите му фокус са навлизането на повече пазари. Приоритет за идната година са Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, Витнам, Република Корея и Япония.

Един от рисковете пред бизнеса остава кадровия проблем.
 

Богданов регистрира и резултатите от акцията " Достъпно е вас ". По думите му тя е дала доста положителни резултати.

Припомняме ви, че програмата започва ноември месец предходната година.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР