Министърът на икономиката и индустрията ще посети утре производствените бази

...
Министърът на икономиката и индустрията ще посети утре производствените бази
Коментари Харесай

Министър Богдан Богданов ще посети ВМЗ Сопот

Министърът на стопанската система и промишлеността ще посети на следващия ден индустриалните бази на „ Вазовски машиностроителни фабрики ” (ВМ3) ЕАД в гр. Сопот, взаимно с представители на Министерство на вътрешните работи -  Главен комисар Атанас Илков, шеф основна дирекция “Национална полиция ” (ГДНП) и Емил Ангелов, шеф бранш Контрол по общоопасните средства при ГДНП, както и заместник-председателят на Държавната организация " Национална сигурност " Станислав Станчев. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

Посещението е по отношение на предоставените от премиера акад. инспекции и предприемане на  превантивни дейности за сигурността на държавните и частни индустриални предприятия от българската военна промишленост.

Целта е незабавно да се подсилят ограниченията за сигурност на предприятията и хората в бранша, откакто малко след среднощ на 25 юни избухнаха гърмежи в склад за муниции на частен производител край Карнобат.

Във връзка с гърмежите от нощес, в ход са протоколите за реакция. С оглед на обстановката, министърът на стопанската система и промишлеността разпореди усилване на ограниченията за сигурност на всички държавни фабрики от военно-промишления комплекс и регионите към тях.

Инцидентът в склада за муниции е станал малко след 1:00 часа тази заран. По данни на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас няма данни за потърпевши хора. Складът е на компания “Емко “ на предприемача Емилиян Гебрев. Площите са ситуирани в общо четири някогашни военни складове. Специалисти по муниции, пожаротехнически специалисти и проверяващи служители на реда ще създадат оглед на място след приключването на 72 часа, в които обектът ще остане запечатан. Все още не е явен размерът на нанесените вреди от последвалия след гърмежите пожар.

 В 10:30 ч. министър Богданов ще даде брифинг за медиите пред централния портал на ВМЗ в гр.Сопот.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР