Министърът на икономиката и финансите на Франция Бруно Льо Мер

...
Министърът на икономиката и финансите на Франция Бруно Льо Мер
Коментари Харесай

Икономическият министър на Франция с идея за излизане от кризата

Министърът на стопанската система и финансите на Франция Бруно Льо Мер прикани за понижаване на налозите в страната, както и за понижаване на държавните разноски, съобщи ТАСС.
" Повече държавни разноски, повече дълг и най-сетне повече налози - това е злата действителност от последното десетилетие. Да, налозите стават предлог за принуждение, да, работната ръка не е задоволително добре платена във Франция, само че се обърнахме към политика, която ще ни разреши да плащаме по-добре на служащите.
Заплатите ще бъдат по-високи - това е алена линия на нашия стопански избор ", сподели той на конференция след всеобщите митинги на придвижването на „ жълтите жилетки “ през уикенда.
В резултат на това в този момент е належащо да се форсира намаляването на налозите ", изясни Льо Мер, „ само че това ще изисква ускорение на съкращенията в държавните разноски.
И ние взехме решение да се придържаме към тази посока - по-малко държавни разноски - по-малко налози - това е изискването за възобновяване на Франция, това е изискването за разцвет за всички французи ".
От 17 ноември в цяла Франция се организират всеобщи митинги на придвижването " жълти жилетки ", образувано на фона на недоволството на елементарните жители от покачващите се цени на бензина и държавните политики, ориентирани към повишение на налозите. Поддръжниците на придвижването изпратиха официално съобщение от 42 претенции до държавното управление.
Те включват възбрана за увеличение на налозите, повишение на минималната работна заплата, понижаване на интервала за пенсиониране от 62 на 60 години, понижаване на държавните разноски за длъжностни лица, стягане на контрола върху незаконната миграция и доста други.
На собствен ред френският президент Еманюел Макрон съобщи на конференция в Буенос Айрес (Аржентина), че няма желание да прави промени в определения курс на социално-икономическа политика макар митингите в страната. Той даде обещание " да вземе спомагателни решения през идващите седмици ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР