Министърът на икономиката Емил Караниколов се въздържа от коментари по

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов се въздържа от коментари по
Коментари Харесай

Караниколов: България има готовност да произвежда автомобили

Министърът на стопанската система Емил Караниколов се въздържа от мнения по тематиката за решението на немския авто тръст "Фолксваген " за бъдеща инвестиция в страната, само че съобщи, че България има подготвеност да създава коли. Работниците и бизнесът в България стигнаха до равнище, когато могат да вършат цели коли, добави пред публицисти министърът след присъединяване си в конференцията на Българската петролна и газова асоциация.

Той посочи, че всеки стратегически вложител би трябвало самичък да разгласи за решението къде ще направи нови инвестиции и добави, че скоро се чака решението на Борда на шефовете на компанията.

В отговор на въпрос за сливането на организациите по приватизация и по вложенията, министърът сподели, че това е наложително и задачата е усилване на капиталовата част. Той стимулира сливането и с обстоятелството, че специалистите от приватизационната организация до момента са работили със съществени вложители и с документи, с които работят и в Агенцията за вложения.

Караниколов посочи, че приватизацията към този момент е изчерпана като механизъм. Министърът заяви, че новата организация, която ще сплоти двете досегашни, ще остане с двустепенна форма на ръководство. Това е най-хубавият орган, заради тази двустепенна форма на ръководство, която ще зависи както от Народно събрание, по този начин и от Министерски съвет, добави министърът, цитираха от Българска телеграфна агенция.

По въпроса за отпадането на забранителния лист на предприятията за приватизация, министърът подсети, че до момента по закон при приватизация на държавно сдружение, което е в този лист, би трябвало да се вземе решение за това от Народно събрание.

Сега този забранителен лист отпада и отсега нататък приватизацията на всичко ще става единствено след глоба на Народното събрание, акцентира министър Караниколов и подсети, че и сега има сдружения, които не са в забранителния лист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР