Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Сертификат клас А получи фирма „Акронис“ за в изследователски център за киберзащита


Министърът на стопанската система Емил Караниколов връчи документ за инвестиция клас „ А “, публикуван по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на „ Акронис България “ ЕООД. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, за интервала на инвестицията, възлиза на 1 204 000,00 лева и ще се финансира напълно със лични средства.В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат наети 130 локални висококачествени инженери. На формалната гала участва и Изпълнителният шеф на Българска организация за вложения – Стамен Янев.

Целта на плана е уголемение на сдружението посредством основаване на европейски център за изследователска и развойна активност за кибернетична отбрана, AI и Blockchain планове. Разширяването на научноизследователския център на „ Акронис България “ ЕООД в София е обвързвано с създаването на нов артикул, наименуван Acronis Total Protection (ATP).Това е ново решение, което има за цел да направи бизнеса на доставчика на услуги по-мащабен и печеливш, да се оправи с вирусните офанзиви и да понижи оперативните му разноски.

Новият артикул ще се основава на самодейни защитни технологии, ръководени от изкуствен интелект, изцяло интегриран с бекъп енджин и се чака да се трансформира във водещ артикул на пазара, с помощта на интеграцията на равнище ядро, незабавното възобновяване на данни, мултидисциплинарния R&D екип, комбиниран с потребителската база данни и пазарен опит.

Караниколов посочи, че от началото на 2019 година досега са издадени документи на 14 плана, на обща стойност над 210 млн. лева, които ще разкрият 1637 нови работни места. Те са най-вече в секторите: Производство, ИТ, логистика и други

Фирмата – майка Акронис е учредена в Сингапур през 2003г. и до през днешния ден на компанията се доверяват повече от 5 милиона консуматори и 500000 бизнеса по света, в това число 79 от топ 100 най-ценни марки. В активността си компанията залага стандарта за кибер отбрана и хибридно облачно предпазване посредством новаторските си списък, анти-рансъмуеър; възобновяване след злополучие, предпазване и решения за синхронизиране на корпоративни файлове и шерване.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР