Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции
Коментари Харесай

Пет компании получиха сертификати за инвестиции за над 42 млн. лв.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов връчи пет документа за вложения издадени по реда на Закона за поощряване на вложенията. Стойността на плановете е над 42 млн. лева, като те ще разкрият 168 нови работни места.

Четири документа са за инвестиция клас „ А “. Такива получиха „ Лим текникс” ООД, „ Зора логистик ММС” ООД, „ Сиентиа” АД, „ АИКО “ ЕООД. Сертификат за инвестиция клас „ Б “ получи „ ИТТ Австрия Производство “ ЕООД. Три от плановете ще бъдат осъществени в Индустриална зона Божурище, един в Габрово и един в Индустриалната зона в Телиш.

Караниколов акцентира, че единствено от началото на 2019 година досега са издадени документи на 21 плана, на обща стойност близо 300 млн. лева, които ще разкрият 2280 нови работни места. „ Те са най-вече в секторите произвеждане, аутомотив, ИТ, депозиране и предпазване на товари и др “, добави той.

Инвестиционният план на „ Лим текникс” ООД е обвързван с уголемение на активността на компанията посредством създаване на лична индустриална и офис постройка. Продуктите на „ Лим текникс “ ООД, които са прецизни силиконови произведения, намират приложение, като съставни елементи за автомобилостроенето, медицински произведения, домашен уреди, битови произведения, разнообразни електронни устройства и други. За задачата сдружението възнамерява да закупи терен от Национална компания индустриални зони в Индустриална зона Божурище и да построи индустриална постройка с опция за бъдещо разширение. Размерът на инвестицията, възлиза на 4 млн. лева и ще бъдат открити 40 нови работни места.

Проектът на „ Зора логистик ММС” ООД планува създаване на складова база и офиси за депозиране и обслужване на непознати артикули и товари и ще бъде осъществен в ръководената от „ Национална компания индустриални зона “ ЕАД Индустриална зона Божурище. Размерът на инвестицията е над 17 млн. лева и ще разкрие 33 нови работни места.

Третият план, получил документ за инвестиция клас „ А “ е на „ Сиентиа” АД и ще се осъществя в град Габрово. Проектът е обвързван със основаване на подобаваща работна среда за развиване на бизнес в региона на осведомителните технологии – разработка на програмен продукт, софтуерно инженерство, консултантски услуги и основаване на новаторски софтуерни артикули, пилотни планове в региона на автоматиката и роботиката, както и други високотехнологични действия в партньорство с образователни заведения и партньорски сдружения. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 5 600 000,00 лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат открити 80 нови работни места.

Последният план, който получи документ за инвестиция клас „ А “ е обвързван с създаване на складова база в Индустриална зона Божурище. „ АИКО “ ЕООД ще построи складови площи за даване на услуги по депозиране и предпазване на товари, като инвестицията ще включва закупуване на земя и строителство на постройка. Логистичният развой ще включва: доставка, надзор върху доставките, разтоварване и приемане на товари, вътрешно-складово превозване и транспорт, депозиране, предпазване на артикули и осведомително обслужване на качеството. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на близо 15 млн. лева и ще сътвори 5 работни места.

Сертификат за инвестиция клас „ Б “ получи капиталовият план на „ ИТТ Австрия Производство “ ЕООД за създаване на лична индустриална база. За задачата сдружението е декларирало желание да закупи два терена в с. Телиш, община Червен бряг, благосъстоятелност на НКИЗ. “ИТТ Австрия производство” ЕООД, гр. Червен бряг, e одобрен производител на уреди, железни структури и машини в региона на промишлената промишленост в Австрия. Инвестицията възлиза на 600 000 лева и като резултат от нея ще бъдат открити 10 нови работни места.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР