Министърът на икономиката Емил Караниколов се въздържа от коментари по

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов се въздържа от коментари по
Коментари Харесай

Емил Караниколов: България има готовност да произвежда автомобили

Министърът на стопанската система Емил Караниколов се въздържа от мнения по тематиката за решението на немския авто тръст „ Фолксваген” за бъдеща инвестиция в страната, само че съобщи, че България има подготвеност да създава коли, заяви Българска телеграфна агенция.

Работниците и бизнесът в България стигнаха до равнище, когато могат да вършат цели коли, добави пред публицисти министърът след присъединяване си в конференцията на Българската петролна и газова асоциация.
Ще успее ли България да притегли " Фолксваген "? Според параметрите, които досега са оповестени, става въпрос за инвестиция от 1 милиард и 400 милиона евро
Той посочи, че всеки стратегически вложител би трябвало самичък да разгласи за решението къде ще направи нови инвестиции и добави, че скоро се чака решението на Борда на шефовете на компанията.

В отговор на въпрос за сливането на организациите по приватизация и по вложенията, министърът сподели, че това е наложително и задачата е усилване на капиталовата част.

Той стимулира сливането и с обстоятелството, че специалистите от приватизационната организация до момента са работили със съществени вложители и с документи, с които работят и в Агенцията за вложения. Караниколов посочи, че приватизацията към този момент е изчерпана като механизъм. Министърът заяви, че новата организация, която ще сплоти двете досегашни, ще остане с двустепенна форма на ръководство.
Борисов загатна за огромен вложител, който оглежда терен у нас от въздуха Премиерът не сподели дали става дума за VW, или не
Това е най-хубавият орган, заради тази двустепенна форма на ръководство, която ще зависи както от Народно събрание, по този начин и от Министерски съвет, добави министърът. По въпроса за отпадането на забранителния лист на предприятията за приватизация, министърът подсети, че до момента по закон при приватизация на държавно сдружение, което е в този лист, би трябвало да се вземе решение за това от Народно събрание.

Сега този забранителен лист отпада и отсега нататък приватизацията на всичко ще става единствено след глоба на Народното събрание, акцентира министър Караниколов и подсети, че и сега има сдружения, които не са в забранителния лист.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР