Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с вицепремиера на

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с вицепремиера на
Коментари Харесай

Задълбочаване на икономическото сътрудничество обсъдиха министър Караниколов и вицепремиерът на Монголия

Министърът на стопанската система Емил Караниколов се срещна с вицепремиера на Монголия господин Енхтувшин. Двамата разискаха търговско-икономическото съдействие сред двете страни в Улан Батор, където се организира Седмото съвещание на Българо-монголската междуправителствена комисия за икономическо, комерсиално и научно-техническо съдействие. Министър Караниколов посочи, че стокообменът от 2.1 млн. щ.д.за 2018 година не дава отговор на опциите на двете страни.

По думите му желанието на българската страна в региона на двустранното съдействие е да бъдат набелязани действителни стъпки за усилване на взаимоотношението, за активизиране на взаимната търговия, както и за идентифициране на нови благоприятни условия. Икономическият министър организира среща и със съпредседателя на Българо- монголската междуправителствена комисия за икономическо, комерсиално и научно- техническо съдействие - господин Ендонперенлей, министър на образованието, културата и науката и спорта на Монголия. Той уточни, че през 2015г. е подписан контракт за съдействие сред Монголия и България в региона на селското стопанство, който е разкрил нови вероятности за развиване на връзките сред двете страни.

Министър Ендонперенлей акцентира, че по време на междуправителствена комисия ще бъде дискутирано съдействието в региона на науката, младежта и спорта и че Монголското държавно управление отдава огромно значение на визитата на българския министър и чака отлични бъдещи резултати. От своя стана министър Караниколов бе безапелационен, че съществени цели в диалозите сред двете страни би трябвало да са образованието и науката, тъй като те ще доведат до бъдещи резултати в стопанската система на двете страни. „ Оценявам опцията паралелно с провеждането на МПК да се провежда и бизнес конгрес, който още повече ще благоприятства развиването на нашите стопански връзки “, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР