Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с Херо Мустафа,

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с Херо Мустафа,
Коментари Харесай

Емил Караниколов представи на американския посланик възможностите за инвестиции у нас

Министърът на стопанската система Емил Караниколов се срещна с Херо Мустафа, ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати.

В рамките на срещата министър Караниколов срещна участниците с опциите за вложения в България, като подчертава на положителното икономическо положение у нас. Той бе безапелационен, че нашата страна желае да развива интензивно икономическите връзки сред двете страни. „ Традиционно положителните двустранни връзки в комерсиалната област, както и удобните пазарни благоприятни условия на Съединените американски щати вършат Вашата страна перспективен външноикономически сътрудник на България “, сподели министърът. По негови думи през 2018 година двустранната ни търговия със Съединени американски щати нараства с 36%, като надвишава 975 млн. щ.д. и надвишава предходната пикова стойност на взаимната търговия от 2006 година, а за първото полугодие на 2019 година стокообменът сред двете страни е 412 млн. щ.д. съгласно предварителните данни.

В рамките на диалога беше сложено и началото на деен разговор за реализирането на съответни ограничения за стимулиране на двустранните връзки. Една от обрисуваните благоприятни условия е организирането на бизнес посещаване, което ще се организира през декември тази година, както и срещи на американски компании с българските работодателски организации.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР