Министърът на икономиката Емил Караниколов потвърди пред БНТ, че оръжейното

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов потвърди пред БНТ, че оръжейното
Коментари Харесай

"Емко" дължи няколко милиона на министерството на отбраната, обяви Караниколов

Министърът на стопанската система Емил Караниколов удостовери пред Българска национална телевизия, че оръжейното сдружение " Емко " дължи пари на Министерството на защитата. По-рано през днешния ден вицепремиерът Красимир Каракачанов разгласи, че компанията има да дава 2-3 млн. лева на ведомството от неплатени наеми за хранилища от 2009 година до момента.

Караниколов изясни, че " Емко " има проблеми освен с отбранителното министерство, само че и с ВМЗ – Сопот, където държи муниции с изминал период на валидност. Управителите на сдружението няколко пъти са били поканени да вземат стоката си, само че това по този начин и не е станало.

Икономическият министър добави, че се надява лицензът на " Емко " да бъде върнат на 6 октомври, като два дни преди този момент ще се разбере дали са отстранени всички нередности, поради които на сдружението беше неразрешено да търгува с муниции. Караниколов добави, че компанията е съхранявала контейнери на откритите площадки пред складовете.

Той изясни, че сдружението " Кинтекс " поело ангажимент да помогне на " Емко ", като с приемно предавателен протокол да одобри боеприпасите и да ги съхранява на пристанище, след което те да бъдат натоварени на транспортен съд. 11 дни преди идването на плавателната машина обаче от " Емко " поискали да анулират протоколите и по този метод отказали да продадат продукцията си.

Караниколов сподели още, че в някои дейности във военната промишленост в България вижда бойкот. За образец даде ВМЗ – Сопот, където едно сдружение от години стояло на входа и доставяло барут. По думите му точно това сдружение, държащо главен детайл от индустриалния развой, можело да изисква избрани неща.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР