Министърът на икономиката Емил Караниколов откри Международния икономически форум на

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов откри Международния икономически форум на
Коментари Харесай

Българската банка за развитие отпусна 400 млн. лв. кредити за бизнеса през 2018 г.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов откри Международния стопански конгрес на Българската банка за развиване „ Пътища за партньорства “. Тази година той съответствува с 20-та годишнина от основаването на банката. Провеждането на конференцията е част от дейната позиция на ББР в интернационалното финансово съдействие. Българската банка за развиване е най-добре позиционираната банка в страната за привличане на средства от интернационалните сътрудници.

По време на откриването министър Караниколов акцентира, че през 2018 година ББР реализира най-хубавите финансови резултати за миналите две десетилетие от основаването си. По негови думи за първи път балансовата стойност и активите на акционерното сдружение надминаха три милиарда лв., нараствайки с 22% по отношение на края на 2017 година „ Отчетено бе доста нарастване на облагата за 2018 година Предоставени бяха нови заеми за бизнеса в размер на съвсем 400 млн. лева, което е над три пъти повече, от колкото през 2017 година “, сподели още министърът.

В рамките на форума икономическият министър напомни, че в края на предходната година към ББР бе основан Фонд за финансови вложения. „ Чрез този инструмент ще бъде запълнена извънредно значимата пазарна ниша на дяловите вложения. Това е мечтаната и нужна поддръжка на финансовата основа и конструкция за дребните, междинните и започващите предприятия “, безапелационен бе той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР