Министърът на икономиката Емил Караниколов откри днес в Търговище новопостроената

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов откри днес в Търговище новопостроената
Коментари Харесай

Караниколов откри инвестиция за над 40 млн. евро в завод за производство на стъкло в Търговище

Министърът на стопанската система Емил Караниколов откри през днешния ден в Търговище новопостроената пещ на завода за плоско стъкло в града. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система.

Съоръжението е едно от трите най-големи в света, а инвестицията е на обща стойност 42 млн.евро.

На формалната гала по запалване на обновената пещ за произвеждане на плоско стъкло в завода на „ Тракия Глас България ЕАД “ в Търговище министър Караниколов посочи, че това е следващата инвестиция, която демонстрира че България се утвърждава като водеща дестинация за привличане на вложения в района, изключително в областта на производството.

По думите му се регистрира нарастване на броя на капиталовите плановете, реализирани в страната, както и неведнъж разширение на индустриалните мощности на огромен брой задгранични компании.

„ Доказателство за това са сертифицираните 18 плана, единствено през първото полугодие на 2019 година по Закона за поощряване на вложенията. Общо плануваните вложения по тях възлизат на близо 250 млн. лева и се чака откриване на над 2200 нови работни места “, акцентира икономическият министър и добави, че все още в Българската организация за вложения има още 68 плана в развой на узаконяване на обща стойност близо 1.5 милиарда лева, с капацитет за нови 6600 работни места.

„ Тракия глас България” ЕАД е учредено през 2003 година със седалище и адрес на ръководство в гр. Търговище и съществена активност произвеждане на стъкло и стъклени произведения. „ Тракия глас България” е част от турския холдинг „ Шишеджам”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР