Министърът на икономиката Емил Караниколов очаква през 2020 г. да

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов очаква през 2020 г. да
Коментари Харесай

Министърът на икономиката иска България да е център на екосистема за електрически коли

Министърът на стопанската система Емил Караниколов чака през 2020 година да приключат позитивно за България договарянията за цех за краен артикул на автомобилната промишленост. По думите му страната желае да се нарежда като център на екосистема за произвеждане на електрически коли в района.

" В борбата за " Фолксваген " България единствено завоюва имиджово, тъй като страната ни има добър бизнес климат и аз чакам договарянията, които водим и с други компании за цех за краен артикул още през идната година да станат факт. Големите компании в бранша стартират да влагат в технологиите на бъдещето - в електрически коли. Нещо повече, в последните 6 месеца се виждат съществени стъпки за произвеждане на акумулатори и България би трябвало да следва международния тренд ", сподели Караниколов в изявление за Българска телеграфна агенция.

Според него страната би трябвало да се концентрира върху районно съдействие и да изведе технологиите на бъдещето на напред във времето.

" Трябва да изградим дружно една цялостна екосистема за развиване на тази промишленост. Ние предлагаме районно съдействие, да превърнем района в център за произвеждане на колите на бъдещето. Да обединим напъните си и да създадем районен план, посредством който да аплайваме в Брюксел, утвърждавайки екосистема за произвеждане на електрически коли ", сподели министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР