Министърът на икономиката Емил Караниколов коментира, че подкрепя временна мярка

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов коментира, че подкрепя временна мярка
Коментари Харесай

Емил Караниколов подкрепи намалянето на ДДС и коментира темата за кредити, отпускани от ББР

Министърът на стопанската система Емил Караниколов разяснява, че поддържа краткотрайна мярка за Данък добавена стойност във връзка с секторите, които бяха затворени поради вируса и поради ограниченията, които държавното управление предприе - карантините, и надлежно невъзможността те да реализират активността си. По думите му такава краткотрайна мярка за избран период даже ще бъде потребна в идващ разбор за това дали има смисъл от сходни ограничения отсега нататък.

Министърът сподели това в отговор на журналистически въпрос след присъединяване си в блиц надзор в границите на отрасловата парламентарна комисия.

Ако ме питате дали съм за промени в Данък добавена стойност, а ще ви отговоря по този начин: Да, в случай че някой ме убеди с разбор, че те ще бъдат потребни за всички браншове, сподели министърът и добави, че анализът би трябвало да включва дали става дума за избрани браншове, действия в браншове или да бъде идентичен за всичко.

Емил Караниколов съобщи по време на чуването си от депутатите, че не счита, че министърът на стопанската система би трябвало авансово да утвърждава заеми и подсети по време на съвещанието на отрасловата парламентарна комисията, че не е работа на министър на стопанската система да споделя на Надзорния съвет и на Управителния съвет на ББР кои заеми и на кого да утвърждават. Това би било вмешателство в работата на комерсиална банка, добави той и подсети, че ББР е банка по смисъла на закона и си има специфичен закон.

Министърът напомни за взетото решение за замяна на управителния съвет на банката, поради заем, провиснал на колекторска компания.
 
Темата за това по какъв начин работи ББР е от нейното основаване, разяснява министърът и добави, че в случай че ще се трансформира отрасловият закон, би трябвало да се откри отговор дали ББР е толкоз гъвкава като държавнана банка и дали тя може да предлага на дребния и междинен бизнес по-гъвкави форми от всяка друга комерсиална банка. Ако си отговорим на този въпрос, ще разберем доста истини, добави министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

По време на съвещанието министърът заяви, че на следващия ден следва среща с българска компания, произвела респиратор, който би трябвало да се впише в Патентното ведомство и да му се извади документ за Европейски Съюз.
 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР