Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното
Коментари Харесай

Караниколов и Нанков инспектираха аварийните дейности в Перник

Министърът на стопанската система Емил Караниколов и заместник- министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков инспектираха през днешния ден ремонтите на водопреносната мрежа в квартал „ Църква “ в Перник.

До обяд спешни екипи отстраниха една от двете огромни повреди в квартала и водата бе пусната. Продължава работата по отстраняването на другата повреда благодарение на екипи от други градове.

„ С 30-те милиона лв., които държавното управление отпусна незабавно следва ремонт на водопроводната мрежа в този квартал, както и на други елементи на града “, сподели при инспекцията заместител – министър Нанков.

На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров беше разисквана и потребността общината да форсира процедурите по желание на реализатори на спешните действия.

Кметът увери представителите на изпълнителната власт, че преди края на идната седмица към този момент ще бъде предоставен ремонтът на квартал “Църква ”. А поетапно общината ще разпорежда спешните поправки и по останалата част от ВиК мрежата, за които държавното управление, на 31 декември 2019 година, преведе на община Перник над 30 млн.лв.

Вече има резултати от ограниченията, които бяха подхванати, дружно със спелеолога Атанас Русев, по рандеман на вода от пещерите. Дебитът  е невисок, само че се поставят старания за неговото увеличение.

Заради повредата в квартал “Църква ” през днешния ден беше раздадена и част от минералната вода, която се обезпечава на бедстващия град в съгласуваност с Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и се популяризира по график на община Перник.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР