Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник- министърът на регионалното
Коментари Харесай

Караниколов и Нанков са инспектирали ремонтите по ВиК-мрежата в Перник

Министърът на стопанската система Емил Караниколов и заместник- министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков инспектираха през днешния ден ремонтите на водопреносната мрежа в квартал " Църква " в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

До обяд спешни екипи са отстранили една от двете огромни повреди в квартала и водата е била пусната . Продължава работата за отстраняването на другата повреда благодарение на екипи от други градове. " С 30-те милиона лв., които държавното управление отпусна незабавно, следва ремонт на водопроводната мрежа в този квартал, както и в други елементи на града ", е споделил при инспекцията зам.-министър Нанков.

На среща с кмета на Перник Станислав Владимиров е била разисквана и потребността общината да форсира процедурите по желание на реализатори на спешните действия.

Кметът е уверил представителите на изпълнителната власт, че преди края на идната седмица към този момент ще бъде предоставен ремонтът в кв. " Църква ". А поетапно общината ще разпорежда спешните поправки и по останалата част от ВиК мрежата, за които държавното управление, на 31 декември м.г., е превело на община Перник над 30 млн. лева, се показва в известието.

Вече има резултати от ограниченията, които са били подхванати, дружно със спелеолога Атанас Русев, по добива на вода от пещерите. Дебитът е невисок, само че се поставят старания за неговото увеличение.-->

Заради повредата в кв. " Църква " през днешния ден беше раздадена и част от минералната вода, която се обезпечава на бедстващия град в съгласуваност с Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и се популяризира по график на община Перник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР