Министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министър Лилия Иванова откриха

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министър Лилия Иванова откриха
Коментари Харесай

Откриха новото представителство на Българо-турската търговска-индустриална камара

Министърът на стопанската система Емил Караниколов и зам.-министър Лилия Иванова откриха новото посланичество на Българо-турската търговска-индустриална камара, позиционирано в София. На събитието участва и посланикът на Република Турция в България Н.Пр. Хасан Улусой.

Караниколов изрази убеденост, че с тази стъпка ще се задълбочи връзката сред двете страни, което ще бъде още една причина за активизиране на двустранните стопански взаимоотношения. По време на срещата се дискутираха и идните начинания с Турция на институционално и бизнес равнище, които се чака да се случват в околните месеци в Анкара и Бурса. От страна на Камарата се направи предложение за образуване на осведомителни акции.

През 2017 година износът за Турция е в размер на 2,077 млрд.евро, с което се регистрира 7.8% дял от общия експорт и растеж от 10%. Вносът от Турция е в размер на 1,906 млрд.евро, с което се регистрира 6.3% дял от общия импорт и растеж от 17.3%. Двустранният стокообмен за интервала е в размер на 3,984 милиарда евро. Турция заема 4-то място в българския експорт след Германия, Италия и Румъния и 5-то място във вноса след Германия, Русия, Италия и Румъния.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР