Министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на финансите Владислав

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на финансите Владислав
Коментари Харесай

Горанов: Предложената подкрепа за заетостта е за 3 месеца с 60% от възнаграждението

Министърът на стопанската система Емил Караниколов и министърът на финансите Владислав Горанов дадоха брифинг след среща с представители на работодателите и на синдикатите.

" Вчера вечерта анонсирах мярката за поддръжка за опазване на претовареност във компаниите, изпитващи непосредствено и незабавно рестриктивните мерки в своята активност поради ограниченията на държавното управление за ограничение на стопанската активност. За поддръжката за запазване на претовареност – ще предложим промени в кодекса, с цел да може юридически лица пред избор дали да освободят свои чиновници или да ги задържат още 3 месеца при себе си (анонсирам в началото 3 месеца мярката), да могат да се възползват от поддръжката на страната в размер на 60% от възнаграждението на чиновниците ".

" Това ще става с подаване на информация в службите за заетостта. Надяваме се тази мярка да помогне в идващите 3 месеца тези бизнеси, които имат краткотрайни усложнения и действителна вероятност да запазят тази претовареност, да се възползват и да минем по-плавно този интервал “, посочи Горанов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР